Korona virusNajčitanjije

Zaseda Krizni štab, čekaju se odluke i ko ide u vanrednu situaciju

Beograd -- Počela sednica Kriznog štaba Vlade Srbije. Očekuje se uvođenje novih mera u borbi protiv širenja koronavirusa.

Beograd — Počela sednica Kriznog štaba Vlade Srbije. Očekuje se uvođenje novih mera u borbi protiv širenja koronavirusa.

Beogradski mediji navode da će vanredna situacija biti najverovatnije proglašena za Beograd i Vranje zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Kako je ranije najavljeno, na današnjoj sednici Kriznog štama očekuje se pooštravanje nekih mera zbog porasta obolelih od koronavirusa u Srbiji.

Prema nezvaničnim informacijama medija, biće zatraženo da se broj osoba u zatvorenom prostoru ograniči na 100, a ne manje od 500, kako je to dosad bilo, dok bi sve maturske večeri i slične proslave koje nisu dosad održane bile odložene.

Ukoliko se svi članovi tog tela Vlade Srbije budu složili, očekuje se i ograničenje rada ugostiteljskih objekata, noćnih klubova, možda i drugih objekata gde se okuplja veliki broj mladih ljudi kako bi se sprečilo širenje virusa među njima.
Gostujući u emsiji “Hit tvit”, premijerka Srbije Ana Brnabić je objasnila da se te mere neće odnositi na celu zemlju, već da će biti “targetirane” na određeni grad ili opštinu u odnosu na broj zaraženih po glavi stanovnika, ali i istakla da više neće biti “zatvaranja” kakva su bila u martu i aprilu.

Upitana da li će nove mere podrazumevati zabranu rada klubova, restorana i kafića, jer se najviše zaražavaju mladi, Brnabić nije isključila mogućnost za klubove. “Mi sutra u 10 sati imamo sastanak Kriznog štaba i već smo razgovarali načelno o nekim merama. Verovatno će to biti mere u skladu sa onim što smo već videli u nekim lokalnim samoupravama, kao što su Novi Pazar, Kragujevac, Užice…”, rekla je sinoć Brnabić.

Krizni štab je već reagovao prošle sedmice kada je donesena odluka, koju je potvrdila Vlada Srbije, da je obavezno nošenjemaski u gradskom i međugradskom prevozu, kao i da su zabranjene posete bolnicama. Takođe, KBC Bežanijska kosa je postala kovid bolnica.

Ono što je takođe bitno, a o čemu će se pričati na sastanku Kriznog štaba, jeste da se za nepoštovanje pravila uvedu i kazne.

Dragi čitaoci portala,

Kako biste uvek bili u toku sa najnovijim vestima iz zemlje i sveta, na Vašem Androiduređaju preuzmite aplikaciju Kuckaj, samo jednim klikom.

Tagovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button
Close
Close