HronikaRegion

Velika akcija SIPA-e i MUP-a RS: Pretresi i u Gradišci, više od 20 osoba uhapšeno pogledajte šta je pronađeno!

Velika akcija SIPA-e i MUP-a RS: Pretresi i u Gradišci, više od 20 osoba uhapšeno pogledajte šta je pronađeno!

Na području više gradova u Republici Srpskoj u toku je velika policijska akcija “Storidž 2” u kojoj je do sada uhapšeno 19 osoba zbog prodaje droge.

Akciju provode Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske i SIPA.

”Akcija se sprovodi na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada s ciljem lišenja slobode većeg broja osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u prethodnom periodu izvršili krivična djela organizovani kriminal, neovlašteni promet drogama i oružjem”, rekla je portparol MUP Srpske Mirna Miljanović.

Pripadnici SIPA i MUP-a RS od jutros istovremeno rade pretrese na više od 20 lokacija i tragaju za više od 20 osumnjičenih osoba.

Akcija se sprovodi po nalogu Tužilaštva BiH. Osumnjičeni su osobe koje se dovode u vezu sa prometovanjem opojnih droga, a riječ je o nastavku operativnih akcija ”Transporter” i ”Ris”.

Nedavno je u velikoj akciji ”Transporter” u porodičnim kućama uhapšenih, kao i u poslovnim objektima, pronađena velika suma novca i skupocjeni automobili, kao i 300 kilograma skanka.

Sud BiH je odredio pritvor za šestoricu od deset uhapšenih, a to su bivši savjetnik Dragana Mektića Bojan Cvijetić, pripadnik MUP-a RS Mladen Milovanović, Saša Rađević, Aleksandar Nikolić, Ivan Jurić i Dragan Kresojević. Milovanović je pušten na slobodu s obzirom na to da je odlučio sarađivati s pravosuđem.

Ovo su uhapšeni u akciji MUP-a Srpske i SIPA-e! Pogledajte šta je sve pronađeno

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima SIPA-e, a pod nadzorom Tužilaštva BiH sproveli su rano jutros akciju “Storidž 2”, priikom čega je izvršen pretres na 50 lokacija, a uhapšeno je 19 lica zbog osnova sumnje da su izvršili krivična djela organizovani kriminal, neovlašteni promet opojnih droga, neovlašten promet oružja i vojne opreme i krivično djelo krijumčarenje ljudi.

Kako nezvanično saznajemo ATV, najviše lica uhapšeno je iz Gradiške, njih 12, a to su Aleksandar Vitez, Filip Munjeran, Goran Gvozden, Dražen Karan, Dragoslav Radaković, Darko Vujić, Kostadin Balaban, Veljko Ugrenović, Savo Dragišić, Nikola Ilišević, Dragan Gavrilović, Mladen Grbić, Saša Vidović i Goran Vidović.

Iz Srpca Radoslav i Saša Narančić, Banjaluke Nebojša Tojagić, Laktaša Radivoj Lekić i iz Novog Grada Dario Taškov.

Podsjećamo, pretresi se vrše na osnovu naredbi suda BiH

Izvor
ATV

Slični članci

Back to top button