Korona virusNajčitanjijeSvet

“Već imamo kolektivni imunitet, neće biti drugog talasa”

Moskva -- Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin smatra da ne postoji opasnost od drugog talasa virusa korona, prenosi Sputnjik.

Moskva — Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin smatra da ne postoji opasnost od drugog talasa virusa korona, prenosi Sputnjik.

“Drugi talas – to je kada se ljudi drugi put nađu u opasnosti da budu zaraženi. Kod nas, niti nigde u svetu, toga praktično nema. Zašto u jednom broju regiona sveta vidimo veliki rast zaraženih? Zato što nisu prošli prvi talas, prvi proces”, rekao je Sobjanjin u intervjuu televiziji “Rusije 1”.

Gradonačelnik je naglasio da su gradovi, kao što su London, Njujork, Pariz, Moskva prošli fazu kada je, na primer u Moskvi beleženo po 6.500 zaraženih dnevno. Poslednjeg meseca taj se smanjio na 650 u ruskoj prestonici.

Sredinom jula Sobjanjin je saopštio da Moskovljani već imaju razvijen kolektivni imunitet koji im omogućava da se polako oslobađaju ograničenja koja su uvedena zbog pandemije.

Dragi čitaoci portala,

Kako biste uvek bili u toku sa najnovijim vestima iz zemlje i sveta, na Vašem Androiduređaju preuzmite aplikaciju Kuckaj, samo jednim klikom

Tagovi

Povezani članci

Pogledaj takođe
Close
Back to top button
Close
Close