HronikaNajčitanjijeRegion

Uhapšeni napadači na vođu kavačkog klana, među njima i Srbin; Objavljeni detalji potere VIDEO/FOTO

Ukrajinski organi uhapsili su i identifikovali osobe umešane u pokušaj ubistva navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana, Radoja Zvicera.

Ukrajinski organi uhapsili su i identifikovali osobe umešane u pokušaj ubistva navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana, Radoja Zvicera.

Kako prenose ukrajinski mediji u pitanju su državljani Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije. Jedan od njih se nalazi na međunarodnoj potrenici zbog ubistva.

Нацполіція затримала групу іноземних кілерів за замах на вбивство громадянина Чорногорії у столиці – Ігор…

Posted by Киев Оперативный on Wednesday, May 27, 2020

Kako su sinoć preneli mediji, dve nepoznate osobe pucale su na Zvicera, a do napada je došlo u blizini elitnog stambenog kompleksa u ukrajinskom glavnom gradu.

“Glavni razlozi pokušaja atentata bile su kriminalne aktivnosti žrtve, moguća preraspodela u kriminalnoj organizaciji, kao i između balkanskih kriminalnih klanova koji kontrolišu trgovinu drogom”, rekao je šef Nacionalne policije Ukrajine Igor Klimenko.

On je dodao da je policija nakon pokušaja ubustva krenula u intenzivnu potragu za napadačinama.

Napadači su pokušali da pobegnu, ali su u jednom trenutku pokušali i da zapale automobil u kojem se nalaze. Policija je uspela da im uđe u trag putem nadzornih kamera.

“Policija je pratila ​​automobil kojim su se osumnjičeni kretali prema Odesi kako bi zemlju napustili van carinske kontrole preko granice između Ukrajine i Moldavije. Kako su napadači naoružani, u policijsku akciju bile uključene spcijalne snage. Ujutru su privedene četiri osobe koje su prethodno pokušavale da pobegnu, a pri hapšenju su pružale otpor”, rekao je Klimenko.

Trenutno su optuženi pritvoreni u skladu sa članom 208. Krivičnog postupka Ukrajine, i istraga je u toku.

Prethodno je utvrđeno da su osumnjičeni u Ukrajinu došli početkom maja te da su duže vreme pratili žrtvu.

Kako prenose mediji, Zvicera je pogođen pet puta i zadobio je povrede opasne po život te je sinoć operisan i nalazi se u teškom stanju

Radoje Zvicer godinama unazad ne živi u Crnoj Gori, a važi za vođu jedne od najjačih kriminalnih grupa u ovom delu Evrope.

Dragi čitaoci portala,

Kako biste uvek bili u toku sa najnovijim vestima iz zemlje i sveta, na Vašem Android uređaju preuzmite aplikaciju Kuckaj, samo jednim klikom.

Tagovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button
Close
Close