DomaćiShowbiz

STEFAN ĐURIĆ RASTA OPTUŽEN: Reperu preti do 3 godine zatvora!

Zakon predviđa i mogućnost oslobođenja od kazne.

Stefan Đurić Rasta koji je u oktobru uhapšen zajedno sa B.L., jer je kod njih pronađena izvezvesna količina skaknka i kokaina, optužen je za ličnu upotrebu droge.

Reper se tereti za krivično delo nedozvoljeno držanje opoznih droga za ličnu upotrebu.

vana Rakočević, portparol Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje je sprovelo istragu protiv Đurića i B.L, precizirala je za Tanjug da se u ovom predmetu Viši sud oglasio nenadležnim, te da je predmet dostavljen na nadležnost Prvom osnovnom sudu u Beogradu, zbog krivičnog dela Neovlašćeno držanje opojnih droga iz člana 246a stav 1 Krivičnog zakonika.

Za ovo krivično delo zaprećena je novčana kazna ili zatvor do tri godine. Zakon predviđa i mogućnost oslobođenja od kazne, ukoliko učinilac otkrije od koga nabavlja drogu. Đurić i B.L. su u pritvoru od hapšenja početkom oktobra, a poslednji put im je pritvor produžen odlukom Apelacionog suda u Beogradu krajem decembra i po toj odluci je predviđeno da može da traje do 27. januara da ne bi ponovili krivično delo u kratkom roku.

Protiv Đurića i B.L. Više tužilaštvo u Beogradu sprovelo je istragu zbog sumnje da su izvršili krivično delo – nedozovljena proizvođnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna od tri godine do 12 godina zatvora.

Tužilaštvo je dugo čekalo rezultat veštačenja, koje je verovatno opredelilo odluku o krivičnom delu za koje je optužen. Đurić se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja branio da je pronađeni skank koristio za sopstvenu upotrebu, međutim tužilaštvo mu nije poverovalo.

IZVOR: ATA IMAGES /ANTONIO AHEL

Slični članci

Back to top button