DruštvoNajčitanjije

“SNS objavila rat zelenilu u Beogradu”

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini grada Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je stavljanjem na uvid detaljnog urbanističkog plana za zelene površine kojim se predviđa seča 30 hektara šume u Košutnjaku, vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) "objavila rat zelenilu".

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini grada Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je stavljanjem na uvid detaljnog urbanističkog plana za zelene površine kojim se predviđa seča 30 hektara šume u Košutnjaku, vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) “objavila rat zelenilu”.

Jovanović koji je napustio sve stranačke funkcije u Narodnoj stranci, rekao je na konferenciji za novinare ispred Skupštine grada da je sečom stabala učinjen novi korak ka betoniranju Košutnjaka, čemu će se Savez za Srbiju odupreti.

On je kazao da je na kompleksu “Avala filma” od 40 hektara šume planirano da investitor poseče 30 hektara i da u kompleksu od 80 hektara zemljišta “ostanu dva džepa šume”.

– Ako se usvoji ovakav urbanistički plan, gradjani Beograda će ostati bez 30 hektara šume. Na žalost, gradska vlast sa SNS-om na čelu, objavila je rat šumi i zelenilu – naveo je Jovanović.

Prema njegovim rečima, SzS kao odbornička grupa je u cilju sprečavanja seče šume na Košutnjaku poslala dva pisma, sekretarijatu za urbanizam i predsedniku Skupštine grada Beograda Nikoli Nikodijeviću.

Jovanović je rekao da se u pismu gradski Sekretarijat za urbanizam upozorava da se prvi nacrt plana za kompleks “Avala filma” vrati Urbanističkom zavodu na doradu.

U drugom pismu koje je danas predato Nikodijeviću, SzS je pozvao predsednika Skupštine grada da ako predlog urbanističkog plana stigne bez izmene “da ga ni slučajno ne stavlja na dnevni red”.

– Odbornička grupa SzS je samo jedan faktor borbe za odbranu Košutnjaka – kazao je Jovanović i pozvao sva udruženja, kao i građane da se pridruže u toj borbi.

Dragi čitaoci portala,

Kako biste uvek bili u toku sa najnovijim vestima iz zemlje i sveta, na Vašem Androiduređaju preuzmite aplikaciju Kuckaj, samo jednim klikom.

Izvor
Direktno
Tagovi

Povezani članci

Pogledaj takođe
Close
Back to top button
Close
Close