NajčitanjijeSvet

Sevaju varnice između Grčke i Turske, umešala se i Amerika

SAD aktivno smiruju tenzije između članica NATO Grčke i Turske, rekao je američki predstavnik Metju Palmer.

SAD aktivno smiruju tenzije između članica NATO Grčke i Turske, rekao je američki predstavnik Metju Palmer.

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer potvrdio je ovo u sredu, prema Atinsko-makedonskoj novinskoj agenciji (ANA-MPA).

“Radimo sa našim saveznicima i partnerima da promovišemo dijalog, odgovorno upravljanje u oblastima gde su prijavljena neslaganja i da radimo na deeskaliranju tački trenja, pre nego što se pretvore u krize”, rekao je Palmer, prema agenciji.

Palmer se osvrnuo da izazove nastale zbog preletanja turskih aviona, na šta ukazuje grčka vlada, prenosi Ekatimerini, rekavši da to nije nov problem.

Prema navodima, Palmer je kazao: “To je nešto na čemu radimo godinama i mnoga ova problematična pitanja su tu već duže vreme.”

O situaciji na Evrosu, granici između dve zemlje, Palmer se, prema navodima, osvrnuo na posetu severnoj Grčkoj kada je rekao da je “podstakao Tursku na smirivanje tenzija”.

Dragi čitaoci portala,

Kako biste uvek bili u toku sa najnovijim vestima iz zemlje i sveta, na Vašem Android uređaju preuzmite aplikaciju Kuckaj, samo jednim klikom.

Tagovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button
Close
Close