DruštvoNajčitanjije

Roditelji ne znaju da li decu šalju u školu ili u logor: Zgrada ograđena bodljikavom žicom FOTO

Roditelji i rodbina dece koja pohađaju nastavu u selu Savković kod Ljubovije, ogorčeni su jer je umesto klasične ograde, škola ograđena bodljikavom žicom.

Roditelji i rodbina dece koja pohađaju nastavu u selu Savković kod Ljubovije, ogorčeni su jer je umesto klasične ograde, škola ograđena bodljikavom žicom.

“Ne znamo da li nam deca idu u logor ili u školu. Plašimo se da se u nekoj od svojih dečijih igara ne povrede. Veliki problem predstavljaju i posečeni borovi, čiji ostaci su ostali u dvorištu. Sada je to ruglo, izbijaju zmije sa svih strana”, kaže stric dvoje mališana.

Međutim, rukovodstvo osnovne škole “Petar Vragolić”, za agenciju RINA, potvrđuje da je bodljikava žica postavljena, ali ne ispred škole, već iza školskog obejkta.

“Bodljikava žica postavljena je da bi se zaštitili od divljači kao i stoke koja je ulazila u dvorište. Ograđivanje nije završeno, i ispred ove ograde, pre seprembra biće postavljena druga tako da će đaci biti bezbedni i u školskom dvorištu”, rekao je Vasilije Đukanović, direktor škole.

Savkovići su od centra Ljubovije udaljeni 18 kilometara i nalaze se na padinama planine Bobije, a školu u ovom selu trenutno pohađa osam učenika od prvog do četvrtog razreda.

Dragi čitaoci portala,

Kako biste uvek bili u toku sa najnovijim vestima iz zemlje i sveta, na Vašem Androiduređaju preuzmite aplikaciju Kuckaj, samo jednim klikom.

Tagovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button
Close
Close