NajčitanjijeSvet

“Pripremamo se za rat sa Rusijom, nameravamo da vratimo Krim”

"Ratna mornarica Ukrajine priprema se za vojne operacije sa Rusijom i namerava da vrati Krim", izjavio je komandant mornarice, kontraadmiral Aleksej Neižpapa

“Ratna mornarica Ukrajine priprema se za vojne operacije sa Rusijom i namerava da vrati Krim”, izjavio je komandant mornarice, kontraadmiral Aleksej Neižpapa

“Biće mnogo gubitaka – i kada je reč o našim vojnicima i civilima“, rekao je Neižpapa.

On je istakao da Kijev očekuje napad ruske vojske na Hersonsku oblast s ciljem da puste vodu iz Dnjepra na Krim.

“Naše jedinice se pripremaju za takve akcije. Ne mogu otkriti sve planove“, rekao je Neižpapa i otkrio detalje da domet raketnog sistema “Neptun“ omogućava da se sa teritorije Ukrajine gađaju prilazi Sevastopolja, prenosi Sputnjik.

Ukrajinski kontraadmiral je dodao da će signal sukoba biti pokušaj Rusije da obnovi Severni krimski kanal na poluostrvu.

Ranije je Ukrajina obezbeđivala do 85 odsto potreba Krima za svežom vodom preko Severnog krimskog kanala iz Dnjepra. Međutim, nakon ujedinjenja Krima i Rusije, Ukrajina je u potpunosti prekinula isporuku vode iz Dnjepra.

Ukrajinski političari odbijaju da uspostave isporuke vode na rusko poluostrvo, ali redovno objavljuju da Rusija ima “nameru da zauzme Severni krimski kanal“.

Dragi čitaoci portala,

Kako biste uvek bili u toku sa najnovijim vestima iz zemlje i sveta, na Vašem Androiduređaju preuzmite aplikaciju Kuckaj, samo jednim klikom.

Tagovi

Povezani članci

Pogledaj takođe
Close
Back to top button
Close
Close