DruštvoKorona virusNajčitanjije

Premijerka: Sad je prelomni trenutak, od jeseni čekamo jači udar

Niš -- Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je sada prelomni trenutak za izlazak Srbije iz drugog pika epidemije koronavirusa.

Niš — Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je sada prelomni trenutak za izlazak Srbije iz drugog pika epidemije koronavirusa.

Zato, kako dodaje, treba zadržati sadašnji nivo discipline u poštovanju mera kako bismo bili spremni za drugi talas epidemije na jesen, kada se očekuje jači udar virusa.

Brnabićeva je kazala da država pravi plan za jesen i da će biti formiran tim stručnjaka koji će obići sve laboratorije za testiranje na kovid 19 kako bi se, dodala je, utvrdilo šta još treba nabaviti od agenasa, testova i laboratorijskog materijala.

“Takođe, tim Srpskog lekarskog društva i Medicinskog fakulteta će obići mikrobiološke laboratorije i proceniti gde još može da se radi testiranje na virus korona, kao i da će se dodatno pomoći laboratorija u Kosovskoj Mitrovici”, rekla je Brnabićeva novinarima u Nišu posle otvaranja laboratorije ”Vatreno oko”.

Premijerka je kazala da je Niš u drugom piku mnogo bolje prošao nego u prvom što, kako je rekla, govori da su građani bili disciplinovaniji i da ćemo kao društvo spremnije dočekati jesen.

Ona je kazala da je u drugom piku situacija bila mnogo kompleksnija u Vranju i okolini, ali da je i tamo sada mirnije, te da Vranje više nije u prvih 15 mesta po broju zaraženih.

Brnabićeva je zahvalila građanima na disciplinovanosti i pridržavanju mera i poručila da nastave da se tako ponašaju.

”Mislim da je ovo prelomni trenutak, ako uspemo sada, onda smo izašli iz drugog pika. Moraćemo da zadržimo ovaj nivo discipline i da se pripremimo za jesen”, rekla je premijerka.

Dragi čitaoci portala,

Kako biste uvek bili u toku sa najnovijim vestima iz zemlje i sveta, na Vašem Androiduređaju preuzmite aplikaciju Kuckaj, samo jednim klikom

Tagovi

Povezani članci

Back to top button
Close
Close