NajčitanijeRegion

OVO JE UBICA STRAHINJE STOJANOVIĆA: M.L. (50) postavio i aktivirao bombu sa bicikla na Novom Beogradu

Policija je identifikovala ubicu Strahinje Stojanovića, a kako saznajemo, osumnjičen je Milivoje L. (50) iz Gradiške.

On ima državljanstvo i Srbije, BiH.

Milivoje je od ranije poznat policiji.

Poznati ugostitelj iz Gradiške ulicom pucao iz dva pištolja.

Poznati ugostitelj iz Gradiške ulicom pucao iz dva pištolja.Saznajte više: https://srpskainfo.com/slavio-rodjenje-unuka-poznati-ugostitelj-iz-gradiske-se-snimio-kako-puca-iz-pistolja-video/

Posted by Srpskainfo.com on Wednesday, December 18, 2019

Pre više od 20 godina hapšen je zbog podmetanja eksploziva u kući na području Banjaluke, kao i zbog prebijanja biznismena.

Prošle godine se njegovo ime u javnosti ponovo pojavilo kada je pucao na ulici iz dva pištolja, a onda snimak postavio na društvene mreže. Tada je slavio rođenje unuka.

Inače, Miliojeve je navodno vlasnik više ugostiteljskih objekata u Gradiški.

Stojanović je ubijen prošle nedelje u ekspoloziji automobila u Omladinskih brigada u Novom Beogradu, kada je sa njim u vozilu bila njegova partnerka, državljanka Kolumbije Sonja.

U eksploziji su mu amputirane obe noge i on je nedugo zatim podlegao povredama u Urgentom centru.

Кako se sumnja, Milivoje je 13. septembra u jutarnjim časovima, iz stana na Vračaru otišao električnim biciklom do jedne podzemne garaže u Novom Beogradu, gde je na automobil Strahinje Stojanovića postavio improvizovanu eksplozivnu napravu.

On je, kako se sumnja, eksplozivnu napravu, koju je postavio na donji deo karoserije ispod vozačevog sedišta, vozeći bicikl daljinski aktivirao istog dana oko 12 časova, a od zadobijenih povreda Strahinja je ubrzo preminuo.

Policija je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, protiv Milivoja podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo. U saradnji sa drugim državnim organima u toku je raspisivanje međunarodne poternice, pošto osumnjičeni nije samo državljanin Republike Srbije.

RASPISUJE SE INTERPOLOVA POTERNICA ZA MILIVOJEM: Evo kako je policija ušla u trag ubici Strahinje Stojanovića

Efikasnom saradnjom MUP-a Srbije  i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, kao ubica Strahinje Stojanovića identifikovan je Milivoje L. (1970), državljanin Srbije i Bosne i Hercegovine koji, takođe, poseduje i ličnu kartu Hrvatske.

Milivoje ima prijavljeno prebivalište u Srbiji na adresi na kojoj ne boravi još od 2006.

Naredbom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, prema Milivoju L. je pokrenuta istraga zbog krivičnog dela “teškog ubistva iz člana 114 tačka 3 KZ”. Ova kvalifikacija proistekla je kako iz činjenice koja se odnosi na način izvršenja krivičnog dela, tako i iz činjenice da je ovim delom oštećeno više lica, saznajemo iz tužilaštva.

Identitet izvršioca utvrđen je antropološkim veštačenjem i komparativnom metodom tragova koji su fiksirani i izuzeti sa lica mesta.

Takođe je odgovarajućim veštačenjem utvrđeno da je izvršilac ovog krivičnog dela u njegovom izvršenju koristio eksplozivnu napravu koja je, pored eksplozivnih materija, sadržala i odeređenu količinu metalnih navojnica tzv. matica, koje se koriste prilikom postavljanja šrafova, sve kako bi povećao razorno dejstvo i ubojitost bombe koju je koristio.

Predlogom ovog tužilaštva istovremeno je predloženo i određivanje pritvora, kao i raspisivanje poternice jer je lice u bekstvu. Postupak sprovođenja istrage se nastavlja, a motiv i eventualna povezanost sa određenim kriminalnim strukturama biće utvrđivani tokom istrage.

Sud je odobrio kako pritvor, tako i raspisivanje poternice, što podrazumeva i Interpolovu poternicu.

Izvor
Kurir.rs

Slični članci

Back to top button