KošarkaNajnovijeSport

OVO JE NOVI PARTIZAN – TURSKI BISER I JOŠ 7 SRPSKIH KLINACA: Crno-beli prave potpuni zaokret u politici!

Crno-beli su najavili da će ubuduće više obraćati pažnju na igrače iz sopstvenog pogona, a manje gledati ka inostranim, ujedno i skupljim rešenjima. Da li je to dobra ideja?

Crno-beli su najavili da će ubuduće više obraćati pažnju na igrače iz sopstvenog pogona, a manje gledati ka inostranim, ujedno i skupljim rešenjima. Da li je to dobra ideja?

Rok za registraciju igrača u ABA ligi i Evrokupu je završen, a Partizan u skladu sa najavama nije dovodio pojačanja pošto na tržištu nije bilo dovoljno kvalitetnog igrača.

Umesto toga, crno-beli su počeli da sprovode najavljeni zaokret u klupskoj politici. Prvi čovek kluba Ostoja Mijailović najavio je da će se naredne sezone Partizan “vratiti korenima” i osloniti na igrače iz sopstvenog pogodan, a učinjen je prvi korak ka tome.

Tako su u Partizanu odlučili da za Evrokup registruju nekoliko talentovanih izdanaka svoje škole, mada je pitanje da li će oni igrati pošto se crno-beli bore za prolazak u narednu fazu.

Na zvaničnom sajtu Evrokupa objavljeno je da je Partizan registrovao čak osmoricu najtalentovanijih.

U pitanju su bekovi Đorđije Jovanović (17, 197cm), Lazar Stefanović (18, 196cm) i Mihailo Petrović (17, 186cm), i krila Nikola Radovanović (17, 204cm), Vidan Drobnjak (17, 200cm), Marko Vučević (17, 204cm), Marko Krstić (16, 199cm) i Efe Tahmaz (16, 201cm).

Najzanimljivije ime na spisku je svakako poslednji momak – Efe Tahmaz je Turčin koji je u redove Partizana stigao u jesen 2018. godine iz Bešiktaša.

Kuriozitet je da je stigao sa majkom Fundom Tahmaz koja vodi brigu o devojčicama kadetskog uzrasta.

“Odlično sam prihvaćen u Beogradu i u Partizanu”, rekao je Efe Tahmaz.

“Želja mi je da napredujem i da jednog dana ostvarim svoj san da zaigram u NBA. Osećam da sam posle svakog treninga i utakmice bliži tom cilju”.

Njegovoj majci je dolazak u Partizan bio prvi inostrani angažman, a sin je u međuvremenu napredovao pošto se dokazao u pionirima i učestvovao je na prestižnom NBA Junior kampu koji okuplja najtalentovanije igrače iz Evrope i sa Bliskog Istoka.

Tahmaz je potom prešao i u kadete Partizana, brigu o njegovoj karijeri preuzeo je agent Miško Ražnatović, a sada polako “kuca” i na vrata prvog tima.

Ipak, ni promene u politici kluba nisu moguće preko noći, pa će na treneru Saši Filipovskom biti da osmisli kako da talentovane košarkaše uvede u pravi ritam, a da Partizan od toga ima koristi pošto istovremeno moraju da prave i dobre rezultate.

Slični članci

Back to top button