NajčitanjijeRegion

Nemačka TV: U Hrvatskoj vlada očaj

Nemački javni servis, televizija ZDF, emitovala šestominutni prilog o Hrvatskoj, pod nazivom "Očaj na Jadranu".

Nemački javni servis, televizija ZDF, emitovala šestominutni prilog o Hrvatskoj, pod nazivom “Očaj na Jadranu”.

U njemu se ističe da u Hrvatskoj jedva ima turista te da je za mnoge koji rade u turističkom sektoru to veliki financijski udar, prenosi portal Index.hr.

“Tako izgleda kriza u Hrvatskoj”, kaže novinarka ZDF-a dok je na snimku prizor više od sto jahti za iznajmljivanje i čarter plovidbu, a koji stoje i dalje zavezani uz obalu. “Nedostaju putnici”, ističe se u prilogu.

ZDF je razgovarao s Ivanom Rakuljićem, kapetanom jedne od tih jahti, koji kaže da već tri meseca pokušava da smisli način kako da njegova jahta opet bude profitabilna. “Teško je”, kaže i priča o tome kako ga svaki dan zove njegova posada i žali se da više nemaju od čega da žive pa se nadaju da će jahta s gostima uskoro isploviti.

U video prilog slede prizori za ovo doba godine nekarakteristično prazne splitske Rive i starog grada, a u prilogu se kaže da ove godine u luci ne pristaju kruzeri. “Masovni turizam izostaje. To je katastrofa za celu zemlju”, navodi ZDF i dodaje da se u Splitu oseća atmosfera očaja.

S druge strane, ZDF je našao i neke nemačke turiste u Splitu, kojima se sviđa što nema gužve i što je sve jeftinije. “Sada je svugde happy hour”, kaže jedan, dok drugi ističe da mu je “žao Hrvata jer se vidi da ništa ne zarađuju”.

Dragi čitaoci portala,

Kako biste uvek bili u toku sa najnovijim vestima iz zemlje i sveta, na Vašem Androiduređaju preuzmite aplikaciju Kuckaj, samo jednim klikom.

Tagovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button
Close
Close