Korona virusNajčitanjije

Mere će dugo da budu tu; smiruje se situacija VIDEO

Beograd -- Danas od 15 časova održava se konferencija za medije Kriznog štaba sa novim podacima u vezi sa koronavirusom u Srbiji.

Beograd — Danas od 15 časova održava se konferencija za medije Kriznog štaba sa novim podacima u vezi sa koronavirusom u Srbiji.

Obraćanje članova Kriznog štaba i saopštavanje najnovijeg broja obolelih od koronavirusa u Srbiji moći ćete da pratite i na B92.net i TV B92.

Blagi pad obolelih u odnosu na prethodni dan, komentarisala je dr Darija Kisić Tepavčević.

“Ukupan broj laboratorijskih slučajeva ukazuju dalju tendenciju pada, što nam pokazuje da smo na dobrom putu, ali baš sada moramo da poštujemo sve preventivne mere kako bismo ugasili epidemiju”, rekla je Kisić Tepavčević i dodala:

“I dalje je najviše zaraženih u Beogradu, zatim u Novom Sadu, Kragujevcu i Šapcu. Generalno, pa i u tim gradovima je tendencija pada. Danas je povećan broj u Aleksincu, pa ćemo proveriti šta se dešava, ali sve mere predostrožnosti su preduzete u odnosu na neke prethodne periode”, navela je Kisić Tepavčević.

“Mere će dugo da budu tu”, komentarisala je ona, objašnjavajući da moramo i da naučimo da živimo sa epidemijom.

Na spisku stalnih članova Kriznog štaba nije Kisić Tepavčević, već veliki broj ministara, upitana je da li je, recimo, njen glas podjednak sa glasom političara.

“Svi dajemo svoj doprinos koliko maksimalno možemo, bez obzira na formalno-pravni status naša reč se podjednako čujem. Odluke su skoro uvek bile jednoglasne.

U toku juna i jula 275 sahrana u Novom Pazaru, što je tri puta više nego prethone godine, naveli su novinari, pitajući da li je taj broj u vezi sa koronavirusom.

“Da, to jeste grad sa najvećom stopom moratliteta i letaliteta u vezi sa kovid 19, nisam tačno upoznata, ali takva analiza će se raditi za sve regione naše zemlje.”

Kisić Tepavčević rekla je da su sve odluke Kriznog štaba bile odobravane od strane Vlade Srbije.

“Sve ono što je doneto na Kriznom štabu bilo je u formi preporuka i sve je prolazilo Vladu”, navela je Kisić Tepavčević.

Srbija ima stručnu komisiju tokom pandemije, koja je propisana zakonom.

“Da ona postoji, to su imena koja sada viđate, predsednik je dr Goran Stevanović.”

Dragi čitaoci portala,

Kako biste uvek bili u toku sa najnovijim vestima iz zemlje i sveta, na Vašem Androiduređaju preuzmite aplikaciju Kuckaj, samo jednim klikom

Tagovi

Povezani članci

Back to top button
Close
Close