HronikaNajčitanjije

Masovno hapšenje širom Srbije zbog malverzacija i pranja novca: Ko je sve priveden

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova iz Niša uhapsili su 13 osoba zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i zbog pranja novca, saopštio je MUP.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova iz Niša uhapsili su 13 osoba zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i zbog pranja novca, saopštio je MUP.

Uhapšeni su: D. V. (47), odgovorno lice DOO “DVD-1973” i “Zlatarski vrh” DOO iz Donje Mutnice i “GS KOMERC 2016” DOO iz Paraćina, D. G. (30) odgovorno lice privrednog društva “METALI 2016” DOO Bor i stvarni vlasnik tog preduzeća S. J. (69), kao i S. L. (71) i S. L. (40) odgovorna lica društva za proizvodnju i trgovinu “ADMETAL” OO Bor.

Takođe, uhapšeni su i D. J. (34) bivše odgovorno lice “SILVER TIMING” DOO Paraćin i J. Č. (34), odgovorno lice “Zlatica 2020″ DOO Donja Mutnica, D.V. (47) odgovorno lice „”DVS Komerc-2017” DOO Paraćin, iz preduzeća za koja se sumnja da su povezana sa osumnjičenim D. V.

Tom prilikom, uhapšena su i fizička lica K. V. (24), S.V. (47), I.V. (35) D. J. (65) i S. J. (67).

Sumnja se da su na račun firmi koje su u vlasništvu D. V. i preduzeća povezanih sa njim, u periodu od januara 2017. godine do maja ove godine, uplaćivani novčani iznosi za fiktivni otkup sekundarnih sirovina od preduzeća “Metali 2016” i “Admetal”.

Osumnjičeni D. V. je taj novac u ukupnom iznosu od 150.671.300 dinara, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru sa osumnjičenim fizičkim licima, uplaćivao na njihove račune, na osnovu fiktivne dokumentacije za otkup sekundarnih sirovina.

Sumnja se da su K. V., S. V, I. V., D. J. i S. J. potom taj novac podigli sa svog računa i vratili ga osumnjičenom D. V., koji ga je vratio preduzećima “ADMETAL” i “Metali 2016”, a za sebe zadržao procenat.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili ista krivična dela, krivična prijava u redovnom postupku biće podneta i protiv tridesetdvogodišnje žene i četrdesetdevetogodišnjeg muškarca.

Dragi čitaoci portala,

Kako biste uvek bili u toku sa najnovijim vestima iz zemlje i sveta, na Vašem Androiduređaju preuzmite aplikaciju Kuckaj, samo jednim klikom.

Tagovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button
Close
Close