Korona virusNajčitanjije

“Krizni štab razmatra uvođenje uslova za ulazak u Srbiju”

Direktorka Instituta "Batut" dr Verica Jovanović kaže da Krizni štab u kontinuitetu razmatra da li će biti uvedeni uslovi za ulazak u Srbiju.

Direktorka Instituta “Batut” dr Verica Jovanović kaže da Krizni štab u kontinuitetu razmatra da li će biti uvedeni uslovi za ulazak u Srbiju.

Razmatra se da li će biti uvedena mera karantina ili obaveznog negativnog PCR testa za strane državljane koji dolaze u Srbiju, kao i Srbe koji se vraćaju iz inostranstva.

Jovanovićeva je rekla da se Krizni štab bavi tim pitanjem u zavisnosti od aktuelnih uslova.

“Svakako uzimamo u razmatranje kakva su pravila u drugim zemljama koji zahtevaju negativan PCR test ne stariji od 72 sati od trenutka uzimanja brisa i to je uslov u najvećem delu zemalja”, rekla je Jovanovićeva i podsetila i na preporuku Svetske zdrastvene organizacije koja kaže da svaka zemlja samostalno odlučuje o uslovima ulaska na njenu teritoriju tokom pandemije.

Dodala je da za ulazak u Srbiju za sada ne postoji nikakav uslov, ali da se pomno prati situacija.

“Ukoliko neko ima simptome, naš zdrastveni sistem je svakako tu da odgovori da li kroz preporučivanje karantina onima koji imaju simptome ili upučivanju na bolničko lečenje”, zaključila je Jovanovićeva.

Dragi čitaoci portala,

Kako biste uvek bili u toku sa najnovijim vestima iz zemlje i sveta, na Vašem Androiduređaju preuzmite aplikaciju Kuckaj, samo jednim klikom

Tagovi

Povezani članci

Back to top button
Close
Close