HronikaNajčitanjije

Kosovska policija uhapsila Srbe na Gazimestanu; “Tukli su nas i rekli da je to njihovo” VIDEO

Nakon parastosa na Gazimestanu kosovska policija privela je dvojicu mladića iz Lapljeg Sela koji su nosili srpsku zastavu, a ubrzo ih pustila, javlja RTV Kim.

Nakon parastosa na Gazimestanu kosovska policija privela je dvojicu mladića iz Lapljeg Sela koji su nosili srpsku zastavu, a ubrzo ih pustila, javlja RTV Kim.

Kako navode, do incidenta sa policijom je došlo jer mladići nisu hteli da im predaju srpsku zastavu.

Albanska policija hapsi Srbe na Gazimestanu na Vidovdan. Zvanični Beograd ćuti, ali glas svih poštenih građana Srbije će uskoro da se čuje. Oslobodićemo Kosovo i Metohiju kad-tad, pašće truo sistem.Like/ Comment/ Share

Posted by Kuckaj Portal on Sunday, June 28, 2020

Nakon toga su ih pripadnici specijalnih jedinica policije uveli u automobil i povezli, da bi ih na putu Priština-Mitrovica izbacili nedaleko od Gazimestana.

Prema navodima mladića, policija je protiv njih primenila fizičku silu, a posle pregleda u Domu zdravlja u Gračanici upućeni su na hirurgiju.

Nakon parastosa na Gazimestanu, prilikom izlaska iz spomen kompleksa, dvojica mladića iz Lapljeg Sela, Vojslav Simić i Stefan Trajković privredeni su zbog nošenja zastave.

Trajković je kazao za RTV Kim, da je nakon što je policajac tražio Vojslavu Simiću da spakuje zastavu, “da je krenuo da odbrani druga”.

Nakon toga, došlo je do incidenta, specijalne jedinice policije su ih privele, a kasnije na magistralnom putu ka Prištini, oslobodile.

“Kada smo krenuli kući, Vojslav je imao zastavu u ruci. Prišao mu je jedan policajac i tražio mu je da spakuje zastavu. Kada sam video da se otimaju oko zastave, krenuo sam ka njima, da odbranim druga i da ne dam zastavu. Onda se situacija smirila i zastavu nisu uzeli. Došla je ROSU i krenuli su da nas fizički savladaju, dobili smo nekoliko udarca i ubacili su nas u kola“, naveo je Trajković.

On je kazao da su ih policajci u autu tukli, a potom ih izbacili iz na magistralnom putu Priština-Mitrovica, nedaleko od Gazimestana.

“Bila su dva policajca sa nama u kolima pozadi. Kada smo se odvojili od mase, krenuli su da nas tuku po rebrima, glavi i leđima. Policajac koji je vozio udarao je mog druga laktom u glavu. Govorili su da ovde toga nema, da je ovo njihovo. Pustili su nas na magistalnom putu i nisu dozvolili da se vratimo na Gazimestan. Usput je naišla je jedna porodica iz Preoca koja nas je pokupila i odbacila do Lapljeg Sela”, rekao je Trajković.

Ðurić:Prebijanje mladića je pokazatelj strahovlade Prištine

Prebijanje dvojice srpskih mladića zbog isticanja srpske zastave povodom Vidovdana jeste manifestacija institucionalnog nasilja Prištine i strahovlade koja svima, osim Albancima, uskraćuje pravo na nacionalni ponos i pripadnost, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

“Ovakvim bestijalnim postupanjem zbog isticanja nacionalnih simbola, na jedan od najvećih srpskih praznika, najdirektnije su napadnuti identitet i najelementarnija nacionalna prava Srba na Kosovu i Metohiji”, rekao je Ðurić.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, Ðurić je istakao da su međunarodni predstavnici na Kosovu i Metohiji dužni da daju odgovor na pitanje: “Zašto je albanskim ekstremistima dozvoljeno ono što nikome drugome u civilizovanom svetu nije, i zašto se nasilnicima u našoj južnoj pokrajini već dve decenije gleda kroz prste?”.

“Takva politika dvostrukih aršina je i dovela do toga da su malobrojni Srbi preostali da žive na Kosovu i Metohiji danas tretirani ne samo kao građani drugog reda, već kao inferiorna bića koja se mogu nekažnjeno tući i zlostavljati”, upozorio je Ðurić.

On je dodao da očekuje da srpski politički predstavnici u Prištini zauzmu najčvršći stav povodom ovog sramnog incidenta i da ultimativno zahtevaju kažnjavanje odgovornih policajaca zlostavljača.

Nakon parastosa na Gazimestanu kosovska policija privela je dvojicu mladića iz Lapljeg Sela koji su nosili srpsku zastavu, ali ih je ubrzo pustila, javio je ranije RTV Kim.

Prema navodima mladića, policija je protiv njih primenila fizičku silu, a posle pregleda u Domu zdravlja u Gračanici upućeni su na hirurgiju.

Dragi čitaoci portala,

Kako biste uvek bili u toku sa najnovijim vestima iz zemlje i sveta, na Vašem Android uređaju preuzmite aplikaciju Kuckaj, samo jednim klikom.

Tagovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button
Close
Close