HronikaNajčitanijeNajnovije

KO JE SNAJPER KOGA SU UHAPSILI NA JAHORINI: Ima “debeo” dosije i za sedam godina TRI PUTA bio na meti!

KO JE SNAJPER KOGA SU UHAPSILI NA JAHORINI: Ima "debeo" dosije i za sedam godina TRI PUTA bio na meti!

Pogledajte prve fotografije sa lica mesta.

hotelu “Vučko” na Jahorini u Bosni i Hercegovini danas su pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili Novosađanina Slobodana Milutinovića, poznatijeg kao Snajper.

Novosađanin Slobodan Milutinović Snajper je čelnik Fudbalskog kluba “Kabel” i ima “debeo” dosije u policiji. Inače, Milutinoviću je zbog nasilja presudom novosadskog suda zabranjen pristup stadionu “Karađrođe” u Novom Sadu.

Mediji su ranije preneli da je Snajperov uspon navodno blisko vezan za period vladavine Bate Kankana, Radomira Butorovića, pokojnog kontroverznog direktora Vojvodine kome je Milutinović bio telohranitelj. Milutinović je tada bio jedan od vođa frakcije G-3, navijača Voše.

Podsetimo, u februaru prošle godine Milutinović se nalazio u automobilu “porše kajen” koji je eksplodirao u Novom Sadu. Bomba je bila postavljena u prednji deo vozila, a prasak se desio kada je Snajper pokušao da izađe sa parkinga. Njega su pukom srećom iz vozila izbacili navodno vazdušni jastuci koji su se aktivirali.

Protiv Milutinovića, policija je podnela 15 prijava, izmneđu ostalog i zbog pokušaja ubistva 2017. u Beogradu na stadionu u Humskoj, kada je pretučen i teško povređen D.S., kao i za trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje oružja, ugrožavanje sigurnosti.

Snajperovi automobili su i ranije bili mete napada, pa je tako 2013. u Novom Sadu bio zapaljen mercedes novosadskih tablica registrovan na ime njegove tadašnje devojke, a pet godina nakon toga još jedan auto.

KO JE SNAJPER KOGA SU UHAPSILI NA JAHORINI: Ima “debeo” dosije i za sedam godina TRI PUTA bio na meti!

Od pokušaja atentata do incidenata po sportskim događajima. Ko je Slobodan Milutinović Snajper?

Novosađanin Slobodan Milutinović Snajper je čelnik Fudbalskog kluba “Kabel”, a njegov uspon je navodno blisko vezan za period vladavine Bate Kankana, Radomira Butorovića, pokojnog kontroverznog direktora “Vojvodine” kome je Milutinović bio telohranitelj.

Naime, Milutinović je tada bio jedan od vođa frakcije G-3, navijača Voše.

Snajper je poznat srpskoj policiji i ima “debeo” dosije. Inače, Milutinoviću je zbog nasilja presudom novosadskog suda zabranjen pristup stadionu “Karađrođe” u Novom Sadu.

Ono što privlači veliku pažnju kod Milutinovića jeste to da je za sedam godina bio na meti čak tri puta.

Podsetimo, u februaru prošle godine Milutinović se nalazio u automobilu “porše kajen” koji je eksplodirao u Novom Sadu. Bomba je bila postavljena u prednji deo vozila, a prasak se desio kada je Snajper pokušao da izađe sa parkinga. Njega su pukom srećom iz vozila izbacili navodno vazdušni jastuci koji su se aktivirali.

Snajperovi automobili su i ranije bili mete napada, pa je tako 2013. u Novom Sadu bio zapaljen mercedes novosadskih tablica registrovan na ime njegove tadašnje devojke. Navodno se na meti našao zbog duga od 40.000 evra.

Pet godina nakon toga na meti se našao džip “volvo” koji je koristio Milutinović, a mediji su tom prilikom spekulisali da je incident navodno povezan sa dešavanjima oko FK Vojvodina.

Protiv Milutinovića, policija je podnela 15 prijava, između ostalog i zbog pokušaja ubistva 2017. u Beogradu na stadionu u Humskoj, kada je pretučen i teško povređen D.S., kao i za trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje oružja, ugrožavanje sigurnosti.

Snajperovi incidenti na sportskim dešavanjima dolaze u žižu javnosti 2017. godine. Tada je nakon što se završila utakmica Ružomberok – Vojvodina u Slovačkoj, kada je pobedio slovački tim, fudbaler Nikola Trujić medijima rekao da ga je u svlačionici napao Snajper sa još desetak pristalica Vojvodine.

Milutinović me je uhvatio za vrat i počeo da me vuče do klupe. On mi je rekao: ‘Šta ti glumiš?! Dokle mi tebe više da trpimo!’. Kada je on završio, šakom u glavu me je udario njegov rođeni brat Nenad i dodao: ‘Videćemo se mi u Novom Sadu“, ispričao je tada Trujić novinarima nakon napada.

Iako nije objavljen razlog hapšenja, pojedini mediji preneli su juče da se saznalo da je policija, kako tvrde, osumnjičila petoricu navijača Vojvodine, navodno bliske Snajperu, za prebijanje N. Ć. (25) u prostorijama na stadionu Karađorđe. Ovaj incident se dogodio 1. februara i doveo do toga da na stadionu bude prisutno obezbeđenje 24 sata, sedam dana u nedelji.

Inače, Snajper je u zatvoru “ležao” ukupno tri godine zbog prodaje droge i napada na policajca, a za ostala krivična dela dobio je uslovnu kaznu.

Podsetimo, Milutinović je uhapšen danas na planini Jahorina u Bosni i Hercegovini. Njega i njegovog vozača su uhapsili u hotelu “Vučko”, ispred koga su se nalazila parkirana policijska vozila, ali i specijalci sa maskama.

Slični članci

Back to top button