NajčitanjijeSvet

Iran najavio odmazdu

"Teheran će žestoko uzvratiti bilo kojoj zemlji koja se bude drznula da izvede sajber napade na iranska nuklearna postrojenja", saopštio je Golamreza Džalali

“Teheran će žestoko uzvratiti bilo kojoj zemlji koja se bude drznula da izvede sajber napade na iranska nuklearna postrojenja”, saopštio je Golamreza Džalali

Načelnik civilne odbrane Irana izjavio je to u jeku reakcija na požar u nuklearnom postrojenju Natanc, za koji iranski zvaničnici kažu da je mogao biti izazvan sajber napadom.

Prema pisanju Rojtersa, najviše bezbednosno telo u Iranu saopštilo je da su otkriveni uzroci požara u nuklearnom postrojenju, koji će iz bezbednosnih razloga biti obelodanjeni u odgovarajućem trenutku.

“Odgovor na sajber napade je integralni deo našeg sistema odbrane. Dokazano je da smo meta sajber napada i uvek ćemo žestoko odgovoriti na njih”, poručio je Džalali na državnoj televiziji.

Državna novinska agencija IRNA je spomenula SAD i Izrael kao neprijatelje sposobne za sabotažu, ali ih nije direktno optužila za požar u nuklearnom postrojenju Natanc.

Dragi čitaoci portala,

Kako biste uvek bili u toku sa najnovijim vestima iz zemlje i sveta, na Vašem Androiduređaju preuzmite aplikaciju Kuckaj, samo jednim klikom.

Tagovi

Povezani članci

Pogledaj takođe
Close
Back to top button
Close
Close