Life StyleZdravlje

Imate slabu koncentraciju? Popijte pivo, kažu naučnici

Prema novom istraživanju, pivo bi moglo da ima značajnu ulogu u poboljšanju koncentracije, ali i da može smanjiti rizik od demencije.

Foto: depositphotos, kb-photodesign

Istraživanje japanskih naučnika dovelo je do rezultata koji govore u prilog tome da hmelj iz piva može i da smanji nivo stresa, a uz to i da poboljša raspoloženje.

Naučnici sa Medicinskog fakulteta Univerziteta Džuntendo i Zdravstvenog centra Fukušima sproveli su testove na 100 zdravih ljudi starosti od 45 do 69 godina. Neki su dobili placebo kao deo testa, dok su drugi dobijali dnevnu dozu MHBA (kiseline iz hmelja).

Svi ispitanici koji su pili pivo, pokazali su znake da se bolje bore protiv gubitka pamćenja, što je jedna od posledica demencije.

“Primetili smo poboljšanu koncentraciju i smanjen stres nakon neuropsiholoških testova kod učesnika koji su primali dodatnu dozu MHBA”, piše u izveštaju.

Studija, koja je objavljena u časopisu “Alzheimer’s Disease”, takođe je otkrila da MHBA može čak i da poboljša energetski metabolizam kod ispitanika koji imaju problema sa viškom kilograma.

Ako se ove tvrdnje i rezultati i ubuduće pokažu kao tačni, mogli bismo doći do zaključka da umerena konzumacija piva zapravo pomaže da očuvate svoje zdravlje.

Dragi čitaoci portala,

Kako biste uvek bili u toku sa najnovijim vestima iz zemlje i sveta, na Vašem Android uređaju preuzmite aplikaciju Kuckaj, samo jednim klikom.

Izvor
b92.net
Tagovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button
Close
Close