Društvo

Direktna avio-linija između Srbije i Irana?

Beograd — Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Irana u Srbiji Rašidom Hasanom Purom o unapređenju saradnje dve države.

Foto: Depositphotos, photocreo

Posebno se govorilo o saradnji na poljima vazdušnog i drumskog saobraćaja i građevinarstva

Mihajlovićeva je, poželevši dobrodošlicu iranskom ambasadoru, istakla da veruje da će odnosi dve zemlje biti još bolji i da prostora za saradnju ima.

“Želim i da vam zahvalim na principijelnom stavu po pitanju Kosova i Metohije, što je veoma značajno za našu zemlju. Vazdušni i drumski saobraćaj, kao i saradnja naših građevinskih kompanija, jesu oblasti koje mogu dodatno unaprediti odnose Srbije i Irana. Drago mi je da je i vaša država u procesu ratifikovanja Sporazuma o vazdušnom saobraćaju, jer je on važan kako za razvoj turizma, tako i za saradnju u oblasti poljoprivrede i ekonomije”, rekla je ona.

Kako se dodaje u saopštenju ministarstva, Rašid Hasan Pur je rekao da mu je čast što je postavljen za ambasadora u Srbiji i istakao da postoje snažna volja i odlučnost za napredak odnosa dve države.

“O tome svedoče i odnosi naša dva predsednika. Dalji napredak možemo uspostaviti i kroz jačanje saradnje u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije, obrazovanja i IT industrije, kao i rudarstva i građevinarstva. Uspostavljanje direktnog vazdušnog saobraćaja jedan je od preduslova za dalje unapređenje odnosa”, rekao je Pur.

Na sastanku je bilo reči i o rodnoj ravnopravnosti, a sagovornici su se složili da je neophodno kontinuirano unapređenje položaja žena i saglasili se o uspostavljanju saradnje dve države i na ovom polju.

Dragi čitaoci portala,

Kako biste uvek bili u toku sa najnovijim vestima iz zemlje i sveta, na Vašem Android uređaju preuzmite aplikaciju Kuckaj, samo jednim klikom.

Izvor
b92.net
Tagovi

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button
Close
Close