Društvo

Autobus pun cigareta: Carinski pas sprečio krijumčarenje na Horgošu

Autobus pun cigareta: Carinski pas sprečio krijumčarenje na Horgošu

Carinici su u sredu na graničnom prelazu Horgoš sprečili krijumčarenje gotovo 3.000 paklica skrivenih cigareta, zahvaljujući reakciji carinskog psa.

Getty Images/Jan Pitman

Krijumčarenje je otkriveno kada je na izlaznu kontrolu došao prazan autobus kosovskih registarskih oznaka koji se sa AP Kosovo i Metohija uputio ka Švajcarskoj gde je trebalo da pokupi putnike.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, vozači su rekli da sa sobom nose samo lične stvari, ali je ženka belgijskog ovčara malinoa, grebanjem otkrila mesto u autobusu na kojem je osetila miris duvana.

Carinici su nakon njene reakcije istražili toalet i prtljažnik autobusa, a potom pregledali autobus na carinskom mobilnom skeneru, čiji je snimak pokazao da se na ova dva mesta nalazi skriveni bunker ručne izrade sa 3.000 tesno naslaganih paklica raznih cigareta, sa akciznim markicama Srbije i AP KiM.

Među cigaretama najviše je bilo plavog ”vinstona”, oko 2.000 paklica, koje su privremeno zadržane do okončanja prekršajnog postupka protiv 38-godišnjeg vozača iz Bujanovca.

Dragi čitaoci portala,

Kako biste uvek bili u toku sa najnovijim vestima iz zemlje i sveta, na Vašem Android uređaju preuzmite aplikaciju Kuckaj, samo jednim klikom.

Izvor
b92.net
Tagovi

Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button
Close
Close