KoronavirusNajčitanijeNajnovijeZdravlje

UŽIVO Okrenite ovaj broj ako želite da se prijavite za vakcinaciju; Brnabić primila drugu dozu vakcine

Jutros u osam sati počeo je sa radom kol centar gde se građani pozivom na broj telefona 0800222334 mogu prijaviti za vakcinaciju protiv virusa korona.

Jutros u osam sati počeo je sa radom kol centar gde se građani pozivom na broj telefona 0800222334 mogu prijaviti za vakcinaciju protiv virusa korona.

Od ponedeljka traje prijavljivanje građana koji žele da se vakcinišu preko portala eUuprava, a do jutros u osam sati elektronskim putem se prijavilo 175.000 ljudi, rečeno je Tanjugu u Kancelariji za IT i eUpravu.

Za danas je zakazank i sastanak predstavnika Ministarstva zdravlja sa direktorima svih 158 domova zdravlja u Srbiji. Na sastanku će se analizirati rad domova zdravlja, a biće napravljen i plan za naredni period. Govoriće se i o vakcinaciji zaposlenih u domovima zdravlja, koja je nedavno započela.

Sve o koroni u Srbiji pratite uživo na našem blog

11:05

Preminuo jedan korisnik Gerontološkog centra u Šapcu

Tokom poslednja 24 sata nije bilo novih kovid pozitivnih radnika Gerontološkog centra u Šapcu. Trenutno je zaraženo 125 korisnika, s obzirom na to da je kod jednog hospitalizovanog dodatno utvrđena infekcija koronavirusa, saopšteno je na sednici gradskog Štaba za vanredne situacije. U šabačku Opštu bolnicu “Dr Laza K. Lazarević” poslato je na lečenje 14 korisnika, dok jedan korisnik preminuo. Na kiseoničkoj potpori su četiri korisnika. Zdravstveno stanje svih ostalih je stabilno.

11:00

Premijerka primila drugu dozu vakcine

Premijerka Ana Brnabić primila je danas drugu dozu Fajzerove vakcine protiv koronavirusa. Brnabić je revakcinisana na Institutu za virusologiju, vakcine i serume “Torlak”, gde je primila i prvu dozu vakcine, 24. decembra, kao prva u Srbiji, ali i kao prva premijerka u Evropi.

10:10

U Šumadijskom okrugu 86 novozaraženih

U Šumadijskom okrugu, prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje “Kraguj”, registrovano je još 86 pozitivnih na virus korona, od čega u Kragujevcu 52. Kako je saopštio direktor Instituta Dragan Vasiljević, sinoć do 20.00 časova, u Aranđelovcu je registrovano još 12 pozitivnih, u Topoli pet, Rači jedan, Kniću devet, Batočini pet i Lapovu dva.

10:08

Smanjuje se pritisak na bolnice u Zlatiborskom okrugu

U užičkoj bolnici trenutno je hospitalizovano 132 kovid pacijenta, a od tog broja šest najtežih bolesnika priključeno je na respiratore. U kovid bolnici u Krčagovu nalazi se 95 pacijenata sa srednje teškom i lakšom kliničkom slikom. Broj hispitalizovanih u kovid bolnici u Priboju je 65, a tri pacijenta priključena su na mehaničku ventilaciju.

09:42

U Novom Pazaru 11 novozaraženih, preminuo jedan pacijent

U Novom Pazaru je registrovano još 11 novoinficiranih koronavirusom, dok se na bolničkom lečenju nalazi 61 kovid bolesniik. Od posldica koronavirusa prminio je jedan pacijent.

U Vranju hospitalizovano još 111 pacijenata

U kovid ambulanti u Vranju tokom jučerašnjeg dana obavljena su 174 pregleda, od kojih je 67 prvih. Uzorkovana je krv 97 pacijenata i sačinjeno je 86 RTG pluća. Urađena su dva brza, 8 pi-si-ar i 80 antigenskih testova, od kojih je 31 pozitivan. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod osam pacijenata.

09:34

Institut za reumatologiju od ponedeljka u redovnom režimu

Institut za reumatologiju izlazi iz kovid sistema, a u ponedeljak, 18. januara primiće prve pacijente koji se inače leče u toj zdravstvenoj ustanovi, kaže pomoćnik direktora Instituta dr Ivica Jeremić. On je za TV Pink naveo da će tokom vikenda biti obavljena dezinfekcija i čišćenje Instituta. Kovid pacijenti koji su bili za otpust otišli su kući, a preostali su juče popodne preraspoređeni u Arenu i kovid bolnicu u Batajnici.

09:03

Napisane 33 prekršajne prijave

Inspekcijske službe su i juče bile aktivne na teritoriji Beograda i angažovano je deset patrola tokom dana i deset tokom noći. Ispražnjeno je sedam objekata i napisane su 33 prekršajne prijave, rekao je za RTS gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

09:02

Danas počinje vakcinacija dobrovoljno prijavljenih građana

Vakcinacija prvih 1.000 građana koji su se dobrovoljno prijavili preko portala eUprave, a koji imaju preko 75 godina, počeće danas, prenosi “Blic”. Tom dnevnom listu vest je potvrdila i ministarka za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Darija Kisić Tepavčević koja je kazala da je starosni kriterijum odlučio ko će biti prioriteti.

“U pitanju su osobe starije od 75 godina koje su izrazile interesovanje za vakcinu. Biće vakcinisani građani širom Srbije”, navela je Kisić Tepavčević.

09:01

Počeo sa radom kol centar za prijavljivanje za vakcinaciju

Jutros u osam sati počeo je sa radom kol centar gde se građani pozivom na broj telefona 0800222334 mogu prijaviti za vakcinaciju protiv virusa korona. Od ponedeljka traje prijavljivanje građana koji žele da se vakcinišu preko portala eUuprava, a do jutros u osam sati elektronskim putem se prijavilo 175.000 ljudi, rečeno je Tanjugu u Kancelariji za IT i eUpravu.

Izvor
B92

Slični članci

Back to top button