DruštvoNajčitanije

“U pravu je kad kaže da je Đukanović nacrtao Vučiću metu na čelu”

Beograd — Predsednica vlade Ana Brnabić kaže da je Andrija Mandić u pravu kada je u sinoćnjem intervjuu rekao da je Milo Đukanović nacrtao metu na čelu Aleksandra Vučića.

“Demokratska partija socijalista, Đukanović i neki mediji u Srbiji zaista crtaju metu na čelu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ne mogu da se otrgnem utisku da Đukanović ne može da izađe iz devedesetih, dok smo mi daleko odmakli od devedesetih i gledamo u budućnost”, rekla je Brnabićeva na televiziji Hepi.

“Nemojte sutra, ako se nešto desi Aleksandru Vučiću, da govorite kako niko nema nikakve veze sa tim”, poručila je Brnabićeva.

Ona je dodala da njena vlada i predsednik Srbije vode računa o Srbima gde god žive, da je interes građana miran i prosperitetan region, da je Vučić poslednji put nudio takozvani “mini-Šengen” koji je značio slobodu kretanja roba, ljudi, usluga i kapitala, da je i Crna Gora bila pozvana, ali je to odbila.

Brnabićeva je rekla da se ne može zauvek vlast zasnivati “na lažnim optužbama i lažnoj ugroženosti od Srbije”, a da je Vučić izbore dobio na planu i programu i konkretnim projektima.

“Rekli smo 2025. godine plata 900 evra i konkretno kako ćemo, kojim ulaganjima do toga doći”, rekla je premijerka.

Ona je istakla da je Crna Gora po standardu bila daleko ispred Srbije, ali da to više nije tako i da možda Đukanović treba u tome da traži razloge za gubitak poverenja.

Slični članci

Back to top button