KošarkaNajnovijeSport

MLADI SRBIN U ŽIŽI! “Lepio” Lebrona i Lejkerse, pa sjajnim odgovorom na pitanje “Kako?” – oduševio Ameriku!

Aleksej Pokuševski, nova srpska NBA nada, partijom protiv aktuelnih šampiona NBA lige LA Lejkersa dospeo je u pažnju američke javnosti.

Aleksej Pokuševski, nova srpska NBA nada, partijom protiv aktuelnih šampiona NBA lige LA Lejkersa dospeo je u pažnju američke javnosti.

Naime, sa 10 poena, četiri skoka, dve asistencije, ali i tri blokade, odigrao je najbolju utakmicu svojoj kratkoj karijeri u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Američkim medijima je posebno interesantno što je postao najmlađi igrač koji je uspeo da ubaci dve trojke i ostvari bar dve blokade na jednom meču, a do sada je to uspevalo legendarnim igračima: Kobiju Brajantu i Trejsiju Megrejdiju.

Pokuševski na sve te reči hvale, skromno poručio da je to zbog njegovih fizičkih osobina.

– To je moj posao. Preko odbrane donosite energiju timu. Blokade dolaze samo zato što sam dovoljno visok, koristim ono što imam. Iz svake utakmice nešto učimo. Danas smo igrali protiv Lejkersa, koji su odlični. Ako se zaustavite samo na trenutak, oni će preuzeti stvari u svoje ruke i povesti – izjavio je Pokuševski.

Kako kaže, sjajan je osećaj izaći na teren i igrati protiv igrača koje je nekada gledao samo na televiziji.

– Bilo je sjajno, mada gledam na to kao na svaku drugu utakmicu, ali je motivacija kada igrate protiv Lejkersa uvek veća. Bilo je teško, nešto sam i naučio i pokušaću to da pokažem na narednim utakmicama. Sećam se da sam gledao te igrače na televiziji još dok sam imao deset godina! Lebron je neverovatan, Dejvis takođe – istakao je Pokuševski i na kraju “podsetio samog sebe na prioritete”:

– Trenutno radim apsolutno na svemu – driblingu, šutu, odbrani… Pokušavam da se unapredim. Ako želiš da budeš veliki igrač, moraš da budeš dobar u svemu na terenu!

Slični članci

Back to top button