NajčitanijeRegion

Abazović: Ako se postavi pitanje tzv. Kosova…

Beograd -- Dritan Abazović kaže da će, ukoliko se u budućoj vladi Crne Gore nađe pitanje povlačenja priznanja Kosova, biti protiv toga.

Beograd — Dritan Abazović kaže da će, ukoliko se u budućoj vladi Crne Gore nađe pitanje povlačenja priznanja Kosova, biti protiv toga.

“Naravno da ćemo biti protiv, a mislim da se to pitanje i neće naći na dnevnom redu zato što je to nešto što smo završili, ne treba se vraćati u prošlost”, rekao je nosilac liste “Crno na bijelo” na izbroima u Crnoj Gori za beogradski list Kurir.

Dodao je da očekuje čak i da Beograd i Priština u doglednom vremenu nađu zajednički jezik i dogovor, koji bi smirio tenzije i omogućio proces pomirenja.

“Mir nema cenu. Ovde svi žele mir, nikome ovde nije do rata, nego do života, biznisa…”, dodaje Abazović.

Lider liste koja odlučuje o budućnoj vladi Crne Gore, na spekulacije da će “teško formirati vlast s Demokratskim frontom i da će se pridružiti DPS-u Mila Ðukanovića“, kategoričan je da do toga neće doći.

„Naša platforma je od pocetka jasna, za nas su glasali ljudi koji žele promene, promene su se desile i mi to nećemo izneveriti. Uprkos stotinama poziva, uprkos hiljadama poruka koje sam primio u prethodnom periodu. Uprkos pozivima iz međunarodne zajednice, pozivima mojih kolega iz regiona, dajem reč da Dritan Abazović i koalicija ‘Crno na bijelo’ neće podleći nijednom pritisku“, kaže Abazović.

Upitan koliko će biti teško sastaviti novu vladu, kaže da će biti teško i izazovno, jer se prvi put dešavaju promene, dodajući da se ništa neće desiti preko noći, jer treba doneti prave odluke.

“Cilj je da se razlikujemo po svemu. Da radimo u interesu građana, da ne budemo bahati, da ne budemo rasipnici, da ne budemo posvećeni ličnom interesu, da budemo stručniji, efikasniji. Da budemo pomiriteljski nastrojeni prema svim verskim zajednicama, da budemo drugačiji po svemu”, rekao je Abazović.

Slični članci

Back to top button